Adam Schmidt

Om mig


Jag heter Paul Adam Love Schmidt och är född den 28:e februari 1990.

 DÅ

Till större delen växte jag upp hos mamma på Lidingö och bodde där tills jag fyllt nitton år.

Som barn hade jag filmen "Moonwalker" på VHS. Jag satt i timmar, centimeter från TV-skärmen och studerade intensivt varje rörelse som Michael Jackson gjorde. Jag såg upp till Michael Jackson så till den milda grad att jag tejpade mina fingrar som honom, röjde undan allt på lekparkens bänkar och bjöd på show för allmänheten. Jag älskade att hålla föredrag i skolan och "roliga timmen"-aktiga aktiviteter. Men det var först i nian som jag upptäckte teatern.

Jag började på en teaterkurs och använde teatern för att få utlopp för mina clownerier. Det var först när min teaterlärare ifrågasatte varför jag skämtade bort ett sorgligt avsked i pjäsen "Måsen" som jag förstod storheten i berättelsen. Att teater inte bara är att skämta till det och få skratt utan att visa alla ens sidor.

  Efter den repetitionen satt jag hela kvällen och gick igenom manuset igen. Det var som att jag läste det för första gången trots att jag kunde dom flesta replikerna utantill. Den här gången försökte jag förstå sambanden mellan min karaktärs relationer och replikerna. Den repetitionen förändrade allt och jag förstod vad jag ville ägna mig åt resten av mitt liv. Tack Sebastian.

 SEN

På den vägen är det. Jag kom in på Skara Skolscens förberedande skådespelarutbildning efter gymnasiet, flyttade hemifrån och lovade mig själv att jag på min dödsbädd inte skulle ångra att jag aldrig följt min dröm.

  Så jag gick klart Skara Skolscen, jobbade i olika frigruppsprojekt med massor av häftiga och fina människor och lärde mig mer och mer om mig själv och skådespeleriet.

Våren 2019 gick jag äntligen ut teaterhögskolan i Stockholm. Jag turnérade under hösten samma år och våren 2020 påbörjades ett teaterprojekt på ett ungdomshem som tyvärr stoppades av Covid-19.

 NU

Under hösten -20 har jag jobbat på en fritidsgård och gjort sketcher med ungdomarna. I januari började jag jobba som coach på en daglig verksamhet som sätter upp musikaler i Stockholm. Jag blev pappa till min dotter Noelle 5:e februari 2021 och går just nu på moln av lycka.

Jag har skapat den här hemsidan för dig som är intresserad av att jobba med mig som skådespelare. Jag förutom att själv göra auditions och selftapes så är jag gärna motläs till dina castnings eller om du är sugen på att söka en teaterutbildning så hjälper jag dig med dina prov till ett förmånligt pris. Hör av dig om du är intresserad!

Adam Schmidt

Bild